ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00 – 10.45 | Έναρξη – Χαιρετισμοί

10.45-12.15 | 1η Ενότητα – Μικροκινητικότητα: 

Ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μοτοποδήλατα… μικρά, ελαφριά δίτροχα που «πλημμυρίζουν» τις πόλεις μας και αναδεικνύονται σε εξαιρετικά, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, αντί του Ι.Χ., των ΜΜΜ, του ταξί. Παράγουν μηδενικούς ρύπους, μηδενικό θόρυβο, είναι προσιτά σε όλους και έχουν απειροελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης. Φανταστείτε ένα αστικό κέντρο μονάχα με τέτοιου είδους οχήματα, δίχως καυσαέρια, δίχως μποτιλιάρισμα, δίχως άγχος για θέσεις στάθμευσης. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε αυτό το όνειρο, πραγματικότητα, αλλά απαιτούνται οι απαραίτητες υποδομές για να τα καταφέρουμε. Τα παραπάνω θα πραγματευεί η 1η ενότητα του συνεδρίου μας, με συμμετοχή ακαδημαϊκών, συγκοινωνιολόγων και εισαγωγέων μικρο-οχημάτων.

12.15-12.30 | Διάλειμμα

12.30-14.00 | 2η Ενότητα – Ενέργεια/Υποδομές: 

Ηλεκτρική ενέργεια και ηλεκτροκίνηση είναι δύο έννοιες συνυφασμένες, αλλά τα νέα δεδομένα που φέρνει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναπροσαρμογής στόχων και προγραμματισμού σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Το δίκτυο φόρτισης επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς αλλά ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του οφείλουν να πραγματοποιούνται με κύριο γνώμονα τις ανάγκες και απαιτήσεις των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Ταυτόχρονα, το αυξημένο ενεργειακό κόστος ανοίγει διάπλατα το δρόμο στις ΑΠΕ, όχι μόνο σε επίπεδο πάρκων αλλά και σε ατομικό, οικιακό επίπεδο, στην ευρύτερη προσπάθεια για μείωση εκπομπών ρύπων, προσιτή ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία-αυτάρκεια της Ελλάδας, των επιχειρήσεων και των κατοίκων της.

14.00-14.15 | Διάλειμμα

14.15 – 15.45 | 3η ΕνότηταΗλεκτροκίνηση: 

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να μην αποτελεί μια νέα τεχνολογία, αλλά είναι, πλέον, αρκετά ώριμη ώστε να αντικαταστήσει τα συμβατικά οχήματα στην καθημερινότητά μας. Στην 2η ενότητα θα ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην κατηγορία των EVs, για την έως τώρα πορεία τους στη χώρα μας, τις προοπτικές της αγοράς αλλά και για τους παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη στην ταχεία υιοθέτησή τους. Επίσης, θα αναδείχθη ο μείζονας ρόλος της Πολιτείας στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και θα γίνουν στη χώρα μας, προς την κατεύθυνση αυτή, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

16.00 – 17.00 |  Roundtable

17.00 – 19.00 | Outdoors “Electric” Party! 

Η πλήρης agenda θα οριστικοποιηθεί και δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών…

Important dates

Registrations for the 15th Panhellenic Congress of Nuclear medicine are open.
The starting date of the 15th Panhellenic Congress of Nuclear Medicine is 27th May 2021.
The closing date is 30th May 2021.