Η ΔΕΗ, ως ηγέτιδα δύναμη στην ενέργεια, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αναγνώρισε τον ρόλο της για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε. Στόχος της ΔΕΗ είναι να τοποθετηθεί ως ο πιο σημαντικός παίκτης στη νέα αγορά της ηλεκτροκίνησης με την υλοποίηση ενός σημαντικού πλάνου επενδύσεων για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου και πιο εκτεταμένου δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα και στην παροχή νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Τον Ιούλιο 2021 η ΔΕΗ λάνσαρε ένα νέο brand την ΔΕΗ blue που είναι συνώνυμο με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ blue είναι ένας ολοκληρωμένος πάροχος υποδομών και υπηρεσιών φόρτισης που προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Με πάνω από 1500 σημεία φόρτισης αποτελεί τον πάροχο ηλεκτροκίνησης με το πιο εκτεταμένο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων μετρητών πανελλαδικά και έχει ως στόχο να φτάσει τους 10.000 φορτιστές έως το 2027.

Με τη ΔΕΗ blue, η ηλεκτροκίνηση γίνεται ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον, καθώς το ρεύμα στους φορτιστές της προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μέσω του πράσινου πιστοποιητικού της ΔΕΗ (GreenPass).

Παράλληλα, η ΔΕΗ blue καλύπτει και τις ανάγκες οικιακής φόρτισης των πελατών, προσφέροντας ποικιλία φορτιστών, συμπεριλαμβανόμενης της εγγυημένης εγκατάστασής τους αλλά και παράλληλων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Οι οικιακοί φορτιστές είναι ταχύτεροι, πιο «έξυπνοι» και ασφαλέστεροι από μία τυπικά πρίζα. Επιπρόσθετα, οι συσκευές της ΔΕΗ blue πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Contact Info